Щодо так званого очільника “народної міліції” у Мелітополі почали розслідування

Дата: 01 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці на Запоріжжі розпочали досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності щодо призначеного російськими окупантами на посаду так званого “керівника народної міліції” у Мелітополі колишнього співробітника МВС.

Про це повідомили у поліції Запорізької області. 

Вадим Міхєєв. Скріншот відео

Російські загарбники увійшли до Мелітополя 1 березня, невдовзі викрали чинного мера Івана Федорова й назвали “виконувачкою обов’язків міського голови” депутатку від ОПЗЖ Галину Данільченко. Вона стала однією з трьох нині відомих депутатів від ОПЗЖ, які перейшли на сторону окупантів в Україні: інші двоє в Енергодарі та Ізюмі

Так званий “керівник народної міліції” у Мелітополі – це колишній водій Данільченко Вадим Міхєєв. Він раніше обіймав посаду підполковника міліції у місті Шахтарськ Донецької області, яке знаходиться на тимчасово окупованій території.

За даними місцевого видання “РІА-Мелітополь”, Міхєєв відомий тим, що водив у 2016-му до сесійної зали міськради “тітушок” та перешкоджав діяльності журналістів. 

Міхєєв разом з “тітушками” у 2016-му в сесійній залі Мелітопольської міськради. Скріншот відео

Досудове розслідування у справі розпочали за статтею “Колабораційна діяльність.” Якщо провину Міхєєва доведуть, то йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що в місті Енергодар, яке тимчасово захопили російські окупанти, містян закликає вступати до лав так званої “міліції” колишній помічник ексміністра оборони часів Януковича та пособник терористів “ЛНР” Олексій Селіванов

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter