Довічне загрожує поліцейському з Куп’янська, якого підозрюють у конвоюванні викрадених росіянами людей

Дата: 03 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення загрожує колишньому поліцейському з Куп’янська на Харківщині, якому закидають держзраду.

Про це повідомили в ДБР. 

Чоловік, як кажуть детективи, написав заяву на ім’я керівника окупаційної адміністрації, у якій просив призначати його в псевдоправоохоронний орган.

Окупанти доручили йому керівництво підрозділом конвойної служби. Серед людей, яких конвоював підозрюваний, атовці та його колеги – правоохоронці. 

Після звільнення регіону чоловік намагався переховуватись, але його знайшли та затримали. 

Колишній правоохоронець з Куп’янська не єдиний, який пішов на співпрацю з росіянами під час тимчасової окупації регіону. До 15 років за ґратами загрожує іншому поліцейському, який здавав загарбникам атовців та відбирав у місцевих техніку. 

Про підозру в держзраді повідомили й ще одній правоохорониці з міста: слідчі вважають, що під час окупації вона обшукувала й відбирала табельну зброю в колег. Іншій її колезі, яка дякувала Росії за світло, воду та харчі, теж загрожує довічне. 

Нагадаємо, що під час окупації в Куп’янську, як і в багатьох інших захоплених росіянами населених пунктах, катували цивільних. Робили це в тамтешньому відділку поліції.

ZMINA розповідала історію місцевих Дмитра й Олени, яких росіяни ув’язнили за передавання українським спецслужбовцям фото ворожої техніки. Звільнення рідного міста пара дочекалась у неволі

Фотографія обкладинки: ДБР 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter