Судитимуть експоліцейську з Куп’янська, яка під час окупації обшукувала й відбирала табельну зброю в колег

Дата: 06 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо колишньої співробітниці правоохоронного органу з Куп’янська, якій закидають держзраду за допомогу російським окупантам. 

Про це повідомили в ДБР. 

Слідчі кажуть, що після захоплення Куп’янська російськими військами підозрювана отримала посаду так званого “дізнавача” в окупантів, а згодом її підвищили до заступниці начальника відділу дізнання окупаційної поліції.

Окрім агітації серед колег переходити на бік росіян, жінці також закидають те, що вона незаконно проводила обшуки в колишніх колег і забирала в них табельну зброю. 

За підозрою в держзраді їй загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного з конфіскацією майна. 

“Дізнавачка” окупаційної поліції не єдина викрита на зраді колишня правоохорониця з Куп’янська. Іншій її колезі, яка дякувала Росії за світло, воду та харчі, теж загрожує довічне. 

Нещодавно ДБР також викрило майже два десятки колишніх правоохоронців, які пішли на співпрацю з росіянами на Харківщині, й серед них був куп’янський “народний міліціонер”. 

Нагадаємо, що під час окупації в Куп’янську, як і в багатьох інших захоплених росіянами населених пунктах, катували цивільних. Робили це в тамтешньому відділку.

ZMINA розповідала історію місцевих Дмитра й Олени, яких росіяни ув’язнили за передавання українським спецслужбовцям фото ворожої техніки. Звільнення рідного міста пара дочекалась у неволі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter