ДБР переконує, що суд змусив їх відкрити провадження щодо антикорупційного активіста Шабуніна

Дата: 12 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальні провадження щодо голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна через рішення Шевченківського районного суду міста Києва. 

Про це ДБР розповіло в коментарі “Українській правді”. 

Фото: фейсбук-сторінка Віталія Шабуніна

Справа, за рішенням у якій відкрили провадження щодо Шабуніна, стосується заяви Ростислава Кравця щодо “можливих протиправних дій” активіста. 

Кравець – український адвокат, старший партнер адвокатської компанії “Кравець і партнери”. Широко він став відомий як фігурант плівок з кабінету голови ОАСК судді Павла Вовка. Громадську організацію, що очолює Кравець, Вовк використовував для подання позовів та заяв, у яких сам був зацікавлений. 

Детективи казали, що “викрили цілу систему керованого правосуддя, яке не лише сприяло особистому збагаченню суддів, а й використовувалося головою ОАСК як інструмент захоплення ним влади в судовій системі”. Через те що ОАСК вирішував спори з державою, корумпований суд фактично міг керувати країною. 

Кравець, судячи з відповіді ДБР на запит “Української правди”, через суд домігся, щоб ДБР взялося розслідувати його заяву щодо Шабуніна. Вона надійшла до бюро ще 6 жовтня 2023 року. 

Шабунін висунені йому звинувачення відкидає. Детальніше про це можна прочитати за посиланням

Нагадаємо, що протидія корупції, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, є одними з найнебезпечніших видів активізму в Україні.

Викривачів розкрадань юридично переслідують, розгортають проти них дискредитаційні кампанії, а активісту Шабуніну вже палили будинок та підкладали вибухівку під двері квартири родини.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter