Чоловікам, які напали на волонтерку в Києві, загрожує до 4 років за ґратами

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці Києва передали до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків, які напали на волонтерку та агресивно відреагували на те, що вона відповіла їм українською мовою.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Обвинувачені у нападі на волонтерку. Фото: Київська міська прокуратура

Двоє чоловіків – 70 та 73 років – обвинувачуються у вчиненні грубого порушення громадського порядку групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю щодо потерпілої (ч. 2 ст. 296 КК України).

Прокуратура зауважує, що під час слідства підозрювані спершу не визнавали своєї вини. Один з них стверджував, що конфлікту взагалі не пам’ятає через свій поважний вік. Інший підозрюваний говорив, що намагався розборонити сутичку свого приятеля та дівчини. Наразі підозрювані свою вину визнали.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 4 років.

Раніше у Києві поліція затримала другого з нападників на волонтерку поблизу зупинки електрички Куренівка. 

Нагадаємо, що конфлікт нападників з потерпілою почався з того, що ті звернулися до неї, а вона відповіла, що не розуміє російської мови. Після цього чоловіки почали насміхатися з неї, ображати, плюватися та виривати мобільний телефон. 

Жінка розповідала, що один з чоловіків погрожував їй зґвалтуванням російськими військовими та сказав: “Я вас таких п**див, хто говорив українською тут”.  

З роками кількість тих, хто спілкується українською в Україні, збільшується, а з початку повномасштабного російського вторгнення таких людей значно побільшало. Попри це, в Україні досі можуть, наприклад, відмовитись обслуговувати, якщо ви спілкуєтесь українською, або ж не взяти на роботу. Такі історії не поодинокі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter