Чоловік забив на смерть кочергою співмешканку через те, що вона зустрілася з друзями

Дата: 09 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Перемишлянський районний суд Львівської області засудив до дев’яти років позбавлення волі жителя села Біле, який убив свою співмешканку. 

Про це йдеться у вироку, опублікованому в реєстрі.

Будинок, у якому трапилося вбивство

Убивство сталося 18 березня поточного року. Того вечора 31-річний чоловік, який випив чвертку горілки, побив свою 33-річну співмешканку, з якою жив разом близько трьох місяців. Засудженому не сподобалося, що вбита зустрічалась із друзями у Львові.

Коли жінка пішла на кухню, він пішов за нею, взяв у руку кочергу та почав бити її по голові. Лише після того, як вона почала просити в нього пробачення та сказала, що все зрозуміла і так більше не поводитиметься, обвинувачений перестав, однак не надовго.

“Через якийсь час ОСОБА_3 щось йому сказала і він вхопив кочергу та почав її бити. Наніс біля п’яти ударів по голові тупою частиною кочерги. Коли вона присіла, то він ударив її ще раз по голові та наніс чотири-п’ять ударів по тулубу справа та ззаду”, – йдеться в матеріалах справи. 

Жінка, у якої в той момент відкрилася кровотеча, лягла на підлогу в коридорі та попросила свого кривдника завести її до іншої кімнати: 

“Він перевдягнув її в спортивний костюм, одягнув мокру чорну шапку на голову та поклав на ліжко. Ліг біля неї. До цього вона мила голову від крові в пластиковому відрі. Оскільки світла в будинку не було, то під час цих подій обвинувачений підсвічував собі ліхтариком від велосипеда”.

Кочерга, якою чоловік вбив свою співмешканку

На ранок наступного дня жінка померла. Як встановили експерти, смерть настала внаслідок масивної внутрішньої крововтрати після розриву легень уламками ребер та розриву селезінки. Виявивши тіло, вбивця пішов до сусіда, попросив його зателефонувати в поліцію і швидку, а сам пішов у напрямку Львова через Новосілки.

Нагадаємо, що й до пандемії коронавірусу ситуація з домашнім насильством в Україні була кричущою. З початком карантину вона погіршилась, адже жінки та діти, які потерпають від рук кривдників, стали заручниками ситуації та фактично змушені жити з ними в ізоляції.

За минулий рік понад 900 домашніх кривдників отримали покарання, а кількість повідомлень щодо домашнього насильства зросла на 66%. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter