“Бути різними добре разом”: у Києві проведуть Прайдмісяць

Дата: 04 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Із 26 вересня до 11 жовтня включно в Києві проведуть Прайдмісяць, у межах якого відбудеться низка просвітницьких заходів на теми антидискримінації ЛГБТ-людей. 

Про це повідомили на сторінці “КиївПрайду”. 

КИЇВПРАЙД РАДИЙ ПРЕДСТАВИТИ ПРОГРАМУ ПРАЙДМІСЯЦЯ2020 У КИЄВІ! ? З 26 вересня до 11 жовтня на вас очікують…

Опубліковано KyivPride Четвер, 3 вересня 2020 р.

Цього року традиційний Прайдмісяць та Марш рівності, що мали відбутись у червні, змінили формат через пандемію коронавірусу. Так, антидискримінаційна хода вперше в Україні відбулась онлайн. 

“Київ перебуває в зеленій зоні карантину, що дозволяє проводити освітні івенти, тому “КиївПрайд” вирішив усе-таки не втрачати можливості побачитись із вами наживо та надихнутися на зміни разом”, – розповіли організатори. 

У межах Прайдмісяця активісти проведуть 12 заходів, сім з яких відбудуться офлайн. Так, правозахисники проведуть кінопоказ, низку дискусій, під час яких обговорять питання шлюбної рівності для ЛГБТ+, перехресної дискримінації, союзництва зі спільнотою, тілесності, а також сексуальної освіти. Організатори попередили, що заради безпеки учасників кількість гостей під час заходів обмежать до сотні. Закінчиться Прайдмісяць 11 жовтня, у Всесвітній день камінг-ауту.

Нагадаємо, що перший прайд в Україні мав відбутися ще 2012 року, проте тоді його скасували через небезпеку з боку ультраправих. Згодом проведення Маршу рівності почали активно підтримувати міжнародні партнери України й нечисленні українські політики та посадовці. Найбільший на сьогодні прайд відбувся в Києві торік. За словами організаторів, 8 тисяч людей вийшли в центр міста з плакатами під гаслом “Свобода. Єдність. Боротьба”. Тоді вперше підтримати прайд офіційно закликали в КМДА. 

У вересні минулого року вперше Марш рівності відбувся в Харкові. Тоді до правозахисної ходи долучилися понад три тисячі людей. Проведення маршу в місті намагався заборонити міський голова Геннадій Кернес, однак згодом влада Харкова вирішила не звертатися до суду з проханням заборони, а допомогти з організацією та безпекою фестивалю.

Цього року вперше очікувалося проведення ходи й у Запоріжжі. 

Раніше ZMINA докладно розповідала, коли і чому розпочали проводити прайди, чим український Марш рівності відрізняється від карнавалу в Сан-Паулу, а також чому ходу за права людини не слід називати “гей-парадом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter