Білоруські силовики вдерлися до пенсіонерки, яка стала символом протестів

Дата: 06 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську до квартири відомої активістки Ніни Багінської ввірвалися силовики.

Про це повідомляє TUT.by.

Ім’я 73-річної Ніни Багінської стало відоме широкому загалу в Білорусі під час протестів. Тоді в мережі почали активно поширювати відео, на якому жінка з біло-червоно-білим прапором каже омонівцю, який спробував її зупинити на вулиці, що вона просто гуляє. 

Однак, як стало відомо згодом, Багінська активно підтримувала опозиційний рух у країні ще з початку 90-х. Не один раз жінку арештовували, зокрема, минулого року на акції в урочищі Куропати, де білоруська влада знесла пам’ятні хрести жертвам політичних репресій. У 2014 році Багінська спалила прапор СРСР під будівлею КДБ у Мінську, а також виходила на одиничні пікети на підтримку політв’язнів.

Люди в масках, які ввірвалися до квартири Багінської 5 листопада, заявили, що мають провести слідчий експеримент у справі, яка пов’язана з її онукою Яною. Згодом у ГУВС Мінміськвиконкому підтвердили, що вдома в жінки проводили обшук співробітники міліції за санкцією прокурора.

Нагадаємо, що протести в Білорусі не закінчуються з 9 серпня. Люди вийшли на вулиці, щоб висловити своє невдоволення масштабними фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Лукашенко. Лише за перші декілька днів тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

До протестів за цей час уже встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовціпенсіонери та навіть лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter