Білоруська журналістка, яка перебуває в СІЗО, оголосила голодування

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Журналістка білоруської служби “Радіо Свобода” Інеса Студинська, яка перебуває в ув’язненні в СІЗО на Окрестіна, оголосила голодування.

Про це повідомляє телеграм-канал видання “Наша нива”. 

Видання пише, що жінки, яких утримують у неволі, вкрай рідко оголошують голодування. Серед політичних ув’язнених останнім часом можна згадати два таких випадки – блогерка Ольга Токарчук та громадянка Швейцарії Наталія Герше. У такий спосіб вони протестували проти порушень їхніх прав у СІЗО.

Інеса – 64-річна ветеранка “Радіо Свобода”. Її затримали 16 липня. До цього у квартирі відбувся обшук. За якою статтею підозрюють журналіста, силовики не кажуть”, – зазначає видання. 

Окрім Студинської силовики затримали ще двох журналістів “Радіо Свобода” Олега Груздзиловича та Олеся Дащинського, які також перебувають на Окрестіна. Їх затримали на 10 діб.

Нагадаємо, що 16 липня в офісах та квартирах нинішніх і колишніх журналістів “Радіо Свобода”, телеканалу “Белсат” та інших ЗМІ силовики провели обшуки, кількох журналістів затримано.

Раніше ZMINA повідомляла про нову хвилю репресій проти білоруських правозахисників: обшуки й затримання відбулися в десятках організацій. 

За даними Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), за останні кілька тижнів в офісах і помешканнях представників ЗМІ в країні проведено понад 60 обшуків.

Режим самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка звинувачує правозахисників, які документували порушення силовиків під час придушення мирних протестів 2020–2021 років та допомагали жертвам репресій, в організації масових заворушень.

Фотографія обкладинки: “Радіо Свобода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter