У Білорусі силовики затримали журналіста “Радіо Свобода” Олеся Дащинського

Дата: 18 Липня 2021
A+ A- Підписатися

16 липня білоруські силовики провели обшук у квартирі кореспондента білоруської служби “Радіо Свобода” Олеся Дащинського. Зараз журналіст, ймовірно, перебуває у слідчому ізоляторі на Окрестіна.

Про це повідомляє саме видання.

Олесь Дащинський

Співробітники Департаменту фінансових розслідувань Білорусі приїхали до Олеся Дащинського в сільський будинок в Поставському районі, звідки відвезли журналіста в його мінську квартиру. Там було проведено обшук та вилучено ноутбук, телефон, жорсткий диск, флешки й банківську карту.

Обшук проводили четверо співробітників Департаменту фінансових розслідувань, на підставі постанови від 15 липня. Але в документі не було вказано, хто санкціонував їхні дії. Не повідомили й причин обшуку.

Зараз журналіст, як припускає видання, може перебувати в мінському ізоляторі на Окрестіна.

Нагадаємо, що 16 липня в офісах та квартирах нинішніх та колишніх журналістів “Радіо Свобода”, телеканалу “Белсат” та інших ЗМІ силовики провели обшуки, кількох журналістів затримано.

Раніше ZMINA повідомляла про нову хвилю репресій проти білоруських правозахисників: обшуки й затримання відбулися в десятках організацій. 

Режим самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка звинувачує правозахисників, які документували порушення силовиків під час придушення мирних протестів 2020–2021 років та допомагали жертвам репресій, в організації масових заворушень.

У зв’язку із ситуацією в Білорусі українські громадські організації виступили з відкритою заявою.

 

Фотографія обкладинки “Радіо Свобода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter