Апеляцію Ратушного перенесли на два тижні через затримку документів Печерським судом

Дата: 08 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Апеляцію на запобіжний захід активісту, голові ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Роману Ратушному перенесли на два тижні через те, що Печерський райсуд столиці не передав документи до Апеляційного суду.

Про це активіст повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: сторінка Романа Ратушного у фейсбуку

“Мандрую додому. Апеляцію по моїй справі перенесли на 21 квітня 14:35. Перенесли тому що Печерський суд утримує у себе матеріали #справамалевіча і не передає їх до апеляційного суду. Можу оплатити судовій адміністрації кур’єра”, – написав Ратушний.

Ситуацію прокоментував юрист, голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков у фейсбуці:

“Розумієте, дуже зайняті всі в Печерському суді. А людина хай посидить ще два тижні без права навіть повітрям вийти подихати. Очевидно, що це роблять, щоб:

а) максимально довго незаконно обмежувати свободу Роми. Бо він посмів не тільки захистити Протасів Яр від забудови, а й брати участь в акціях протесту;

б) перешкоджати його участі у судах проти забудови Протасового”.

Він нагадав, що раніше Ратушному через його активний спротив забудові Протасового Яру погрожував заступник голови ОП Андрій Смирнов, який займається в Офісі президента питаннями “судової реформи”.

Як повідомляла ZMINA, апеляцію на запобіжний захід Ратушному, призначену на 8 квітня, мала розглядати колегія суддів Київського апеляційного суду у складі Тетяни Фрич, Ольги Юрдиги та Юрія Сливи, які раніше відпустили до РФ ключового свідка у справі про збиття літака MH17 над Донбасом Володимира Цемаха.

Нагадаємо, що 20 березня біля Офісу президента в Києві відбулася чергова акція прихильників одеського активіста Сергія Стерненка, які вважають вирок суду щодо нього упередженим. Вони вимагали звільнення чоловіка та реального реформування судової системи, яку в нещодавньому звіті щодо оцінювання стану Угоди про асоціацію з ЄС Європарламент назвав однією з найменш надійних установ в Україні.

Під час акції мітингувальники залили стіни й бруківку фарбою, намагалися підпалити табличку “Президент України” та розбили скло у дверях на вході. Правоохоронці, які працювали на мітингу, не втручались у перебіг акції, а очільник МВС Арсен Аваков говорив, що зроблено це було свідомо.

Наразі щонайменше шістьом людям повідомили про підозри після акції. Детальніше про те, кому саме вручили підозри, можна прочитати тут

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter