Більшість опитаних українців планує лишитися взимку в Україні

Дата: 03 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Майже 90% респондентів планують провести осінньо-зимовий період 2024 року на своєму постійному місці проживання.

Такі дані опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Emilio Morenatti / AP

Соціологи з 20-го по 23 вересня поточного року опитали загалом тисячу людей віком від 18 років і старших в усіх областях, крім окупованих та тих, де на момент опитування не було українського мобільного зв’язку. 

Переміститись в осінньо-зимовий період планують близько 10%: 4% у межах області, 3% у межах країни, 2% за кордон. Про плани переїзду частіше зазначають молодші опитані та мешканці Сходу.

Щонайменше 64% опитаних на момент дослідження мали стабільне постачання електроенергії, а близько 30% мали мінімальні відключення. Ще 4% стикаються з відключеннями часто, а 1% – постійно. Серед регіонів найгіршою ситуація є у східних областях, де 13% мешканців зазначають про часті відключення.

Абсолютна більшість (96%) опитаних намагається заощаджувати електроенергію: 74% намагаються робити це завжди, а 22% – час від часу. Лише 4% не намагаються заощаджувати. 

Нагадаємо, що російські військові знищили більшість теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на українські об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter