Росіяни вночі обстріляли Київщину, Миколаївщину, Івано-Франківщину, Запоріжжя та Одещину: є жертви

Дата: 26 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч на 26 вересня російські військові вчергове масовано обстріляли Україну, зокрема Київщину, Миколаївщину, Івано-Франківщину та Одещину. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Росіяни запустили керовані авіабомби, ракети та безпілотники, а силам ППО вдалось збити 70 цілей.

Протиповітряна оборона працювала в Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

У Києві внаслідок падіння уламків у Печерському районі сталася розгерметизація газової труби на першому поверсі житлової пʼятиповерхівки. Там зайнялась пожежа, яку нині ліквідували. Також через російську атаку пошкодженими лишилось близько двох десятків автомобілів. У чотирьох житлових будинках вибило вікна. 

У столиці двоє людей постраждали: чоловік отримав поранення, у його дитини гостра реакція на стрес.

Внаслідок удару дрона на Івано-Франківщині частина обласного центру залишилася без електропостачання, бо росіяни поцілили по об’єкту критичної інфраструктури.  

“Не працюватимуть певні тролейбусні маршрути. У деяких школах і навчальних закладах буде проблема зі світлом. Мінімум добу. І може бути проблема з харчуванням”, – попередив мер міста Руслан Марцінків

Російські військові атакували критичну інфраструктуру також на Миколаївщині. Нині у регіоні відновили постачання частині абонентів. 

У Одеській області внаслідок російського удару загинула цивільна жінка. 

У Запоріжжі внаслідок ударів авіабомбами травм дістали щонайменше 8 людей, серед них одна дитина. Зруйновано та пошкоджено 12 будинків, зокрема багатоквартирний.

Двічі росіяни обстріляли Херсонщину. Внаслідок авіаудару там постраждали двоє людей, яких рятувальники деблокували з-під завалів.

Нагадаємо, що російські військові знищили більшість теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на українські об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter