Росіяни вночі атакували Сумщину, Чернігівщину та Київ

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок атаки російських військових у ніч на 10 вересня на Чернігівщині двоє потерпілих, на Сумщині намагалися пошкодити критичну інфраструктуру, а дрони, що прямували до Києва, збили на підступах до міста. 

Про це розповіли в тамтешніх ОВА. 

Фото: Ігор Табурець

На Чернігівщині росіяни пошкодили інфраструктурний об’єкт в Уманському районі, а через падіння уламків спалахнула пожежа в Черкаському районі. Також у Черкасах пошкодило житлові будинки.

Щодо постраждалих цивільних, то це двоє людей. 

На Сумщині росіяни атакували інфраструктурні об’єкти. Над регіоном вдалося збити три безпілотники. 

У ніч на 10 вересня російські військові вже вшосте намагались атакували Київ. Сили ППО збили всі ударні безпілотники на підступах міста, зокрема вибухи чули в Бучі. 

Нагадаємо, що впродовж доби 8 вересня російські військові атакували енергетичні об’єкти в щонайменше семи областях України. 

Російські військові знищили більшість теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на українські об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter