Організація “Жінки в медіа” проводить опитування про насильство в інтернеті щодо жінок: як долучитися?

Дата: 19 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Жінки в медіа” за підтримки ЮНЕСКО та японського народу проводить опитування на тему “Онлайн-насильство щодо журналісток в Україні”.

Про це йдеться на сайті організації.

Фото: Unsplash

Так, згідно з результатами дослідження, проведеного ЮНЕСКО спільно з Міжнародним центром для журналістів (ICFJ), 73% із 714 журналісток, опитаних наприкінці 2020 року, стикалися з онлайн-насильством під час виконання своїх професійних обов’язків. 20% з них зазначили, що вони також зазнали нападів і переслідувань у реальному житті, що, на їхню думку, було спровоковано через інтернет.

В Україні питання онлайн-насильства щодо журналісток ще мало досліджене, тому організація “Жінки в медіа” сподівається, що зібрані під час цього опитування дані сприятимуть підвищенню його видимості та будуть використані для створення програм підтримки журналісток і боротьби з негативними наслідками.

Анкетування орієнтоване виключно на особистий досвід жінок, що працюють у сфері журналістики. Результати будуть представлені в узагальненому вигляді, тому анонімність учасниць гарантована.

Взяти участь в опитуванні можна до 31 серпня 2024 року включно.

Нагадаємо, що кібербулінг та переслідування не єдині виклики, з якими доводиться стикатися медійницям. Згідно з дослідженням Інституту масової інформації, результати опитування свідчать про те, що:

  • 11% опитаних журналісток зазначили, що зазнають жартів чи принижень, пов’язаних з тілом чи сексуальністю;
  • 7% стикалися з небажаними дотиками, обмацуванням та іншими фізичними контактами;
  • 3% отримували натяки та пропозиції сексуального характеру з боку осіб, від яких перебували в залежності;
  • 2% отримували погрози сексуального характеру, зокрема в інтернеті;
  • 2% зазнавали домагань “послуга за послугу”;
  • 1% жінок зазнавали примушувань до сексуального контакту від осіб, від яких перебували в залежності.

За даними експертів ІМІ, найчастіше сексуальних домагань медійниці зазнають під час роботи над редакційним завданням від пересічних громадян та гостей редакції. На це вказали 10% респонденток.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter