Суддя Арестова погрожує активістці “Автомайдану” Тетяні Чижик через дисциплінарну скаргу на неї до ВРП

Дата: 30 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Людмила Арестова, яка є фігуранткою розслідування програми “Схеми: корупція в деталях” Радіо Свобода, погрожує громадській активістці ГО “Автомайдан” Тетяні Чижик через те, що вона подала дисциплінарну скаргу на суддю до Вищої ради правосуддя у зв’язку з наявністю в неї російського паспорта.  

Про це повідомила активістка і сестра Тетяни Галина Чижик на своїй сторінці у фейсбуку.

Відповідно до витягу з “Роспаспорта”, Людмила Арестова стала громадянкою РФ 5 квітня 2014 року, паспорт був виданий 10 квітня. Колаж: Радіо Свобода

“З російським паспортом почуваються в українській державі настільки вільно, що можуть собі дозволити погрожувати кримінальними провадженнями представникам громадянського суспільства. Суддя Донецького окружного адміністративного суду Людмила Арестова є громадянкою РФ. Це з’ясували і розповіли публічно минулого року “Схеми”. Минув рік, відколи ці факти стали публічними. Суддю не звільнили. Не припинили її українське громадянство. Не досліджували питання про її зв’язки з РФ”, – написала Галина Чижик.

За її словами, відповідальність узяло на себе громадянське суспільство. Після публікації розслідування громадська організація “Автомайдан”, яка просуває якісне оновлення судової системи та її очищення від негідних суддів, подала дисциплінарну скаргу до Вищої ради правосуддя. Авторка дисциплінарної скарги – Тетяна Чижик.

“Я звертаюсь до райвідділу поліції, який взявся розслідувати заяву Арестової, і до всіх інших, хто спробує долучитись до переслідування Тані. Якщо ви думаєте, що можете залякати нас кримінальною відповідальністю, то ви помиляєтесь. Якщо ви думаєте, що вам це вдасться, то ви помиляєтесь. Якщо ви думаєте, що тиск на громадянське суспільство вам зійде з рук, то ви помиляєтесь”, – додала активістка.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу щодо судді Донецького окружного адміністративного суду Людмили Арестової, у якої журналісти знайшли російське громадянство.

Раніше Арестова жалілася до ВРП на журналістів-розслідувачів, які знайшли в неї російський паспорт. У відповідь на це члени ради вказали, що не знайшли фактів втручання в її діяльність. 

Після розголосу провадження закрили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter