ВРП не бачить втручання журналістів у роботу судді, в якої ті знайшли російський паспорт

Дата: 17 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя не знайшла фактів втручання в діяльність судді Донецького окружного адміністративного суду Людмили Арестової. Арестова звернулась до відомства із заявою після того, як журналісти знайшли у неї російський паспорт. 

Про це розповіли у ВРП. 

Витяг з російського реєстру. Фото: “Схеми”

Російський паспорт у судді знайшли журналісти “Схем”. 

Згідно з витягом із відповідного російського реєстру, паспорт Арестова отримала на підставі так званого “договору про прийняття Криму до складу Росії” у 2014-му. Згідно з ним громадяни України та особи без громадянства, які на той момент проживали на півострові, визнавалися громадянами РФ.

Фото: “Схеми”

Окрім цього, журналісти встановили, що суддя із 2018-го до січня 2022 року провела на окупованому півострові понад 250 днів. Вона каже, що їздила до хворих батьків. Вони є громадянами РФ, які у 2007-му переїхали до Севастополя та отримали посвідку на проживання. 

Наявність російського громадянства суддя відкидає, наголошуючи, що паспорт “можливо, дійсно був виданий” як і решті мешканців Криму. Водночас, як йшлось у розслідуванні журналістів, Арестова при проходженні тесту на коронавірус вказувала дані російського паспорта, але в анкетах, наприклад, про проходження кваліфікаційного оцінювання наявність другого громадянства не згадувала. 

 У ВРП кажуть, що “не вбачають підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя” у випадку Арестової. 

Окрім ВРП, Арестова також зверталась до Офісу генерального прокурора щодо свого невдоволення роботою журналістів. Про відповідь з відомства поки не відомо. 

Нагадаємо, що на Донеччині прокуратура відкрила кримінальне провадження через можливе втручання журналістів  у роботу судді Арестової. 

Після розголосу провадження закрили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter