ВРП відкрила справу щодо судді з можливим паспортом РФ, яка скаржилась в орган на журналістів, що його знайшли

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу щодо судді Донецького окружного адміністративного суду Людмили Арестової, у якої журналісти знайшли російське громадянство.

Про це стало відомо з трансляції засідання ВРП від 23 травня. 

Витяг з російського реєстру. Фото: “Схеми”

Перед членами ВРП виступав доповідачем член Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя Олександр Сасевич.

Попередня перевірка показала, що у діях Арестової може бути ознака дисциплінарного проступку, згідно із пунктом 3 частини першої статті 106 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”. У цьому пункті мовиться про “допущення суддею поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя, зокрема в питаннях моралі, чесності, непідкупності, відповідності способу життя судді його статусу, дотримання інших норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду, прояв неповаги до інших суддів, адвокатів, експертів, свідків чи інших учасників судового процесу”. 

Раніше Арестова жалілась до ВРП на журналістів-розслідувачів, які знайшли у неї російський паспорт. У відповідь на це члени ради вказали, що не знайшли фактів втручання в її діяльність. 

Нагадаємо, що на Донеччині прокуратура відкрила кримінальне провадження через можливе втручання журналістів  у роботу судді Арестової. 

Після розголосу провадження закрили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter