“Укрзалізниця” підтвердила смерть пасажирки у потягу: вона могла померти через спеку у вагоні без кондиціонера

Дата: 19 Липня 2024
A+ A- Підписатися

“Укрзалізниця” підтвердила факт смерті пасажирки потяга Запоріжжя — Ужгород, яка могла загинути через спеку у вагоні без кондиціонера. 

Про це розповів керівник пасажирського напрямку компанії Олександр Перцовський у коментарі 1+1.

Фото: “Укрзалізниця”

Посадовець сказав, що інцидент трапився кілька днів тому. Найімовірніше, мова йде про випадок, розголос якому надала одна з пасажирок потяга. 

“Спека в вагонах без зірочки нереальна, всі пасажири мокрі й захекані, це не подорож, а знущання”, – додала вона. 

Перцовський запевнив, що деталі інциденту вже встановлюють. Разом з цим посадовець сказав, що у квитку, придбаному на потяг пасажиркою, було вказано, що він без кондиціонера. Нині половина парку компанії ними не обладнана. 

Якщо є проблеми зі здоров’ям, маленькі діти, і ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку це не варіант, — то перенесіть поїздку на кілька днів”, – порадив він.

Також посадовець порадив звертатись до провідників, які можуть пересадити людину у вагон з кондиціонером у разі погіршення самопочуття. 

Правоохоронці публічно нині на ситуацію не реагували. 

Нагадаємо, що з серпня жіночі купе у потягах “Укрзалізниці” відкриють ще на чотирьох рейсах далекого сполучення. 

Такі вагони з’явились кілька років тому, хоч про їх запровадження у компанії думали не вперше. До остаточного рішення підштовхнула історія Анастасії Лугової та її сина. Вони їхали потягом Маріуполь – Київ, коли жінка посеред ночі  прокинулася від удару по голові, а відкривши очі, відчула, як її схопили за горло. Це зробив інший пасажир, який вдерся у купе. 

Лугова кликала на допомогу, однак на це ніхто не реагував. Кривдник же після того, як його затримали, помер за ґратами. 

ZMINA пояснювала, чому гендерно зумовлене насильство трапляється в потягах і що потрібно зробити, щоб пасажири та провідники почувалися в безпеці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter