Помер чоловік, який улітку минулого року намагався зґвалтувати та жорстоко побив жінку в потягу

Дата: 20 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У слідчому ізоляторі помер чоловік, який улітку минулого року побив і намагався зґвалтувати на очах у сина пасажирку нічного потягу Маріуполь – Київ.

Про це повідомила потерпіла Анастасія Лугова в інстаграмі.

Віталій Рудзько Фото: Нацполіція

Наприкінці липня минулого року 45-річний Віталій Рудзько вдерся до купе потягу Маріуполь – Київ, у якому їхала Лугова та її малолітній син. Жінка прокинулася близько третьої ночі від ударів по голові, а відкривши очі, відчула, як її схопили за горло. 

“Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати й просити “не бити маму”, на що невідомий розвернувся і хотів ударити сина. Я затримала удар, пообіцявши, що зроблю все що завгодно, аби він не бив сина”,розповідала вона. 

Лугова кликала на допомогу, однак на це ніхто не реагував: 

“Вийшовши з купе, я забігла до сина, і ми босоніж побігли до провідниці. Та спала і не розуміла, що робиться. Чоловік голий по вагону біг у нашому напрямку. Зрозумівши, що тут захисту не знайду, ми побігли до іншого вагона, де я почала кричати й стукати у всі двері. Найгірше те, що ніхто не зреагував”.

Анастасія Лугова після нападу. Фото: ТСН

Згодом Укрзалізниця звільнила за недбалість провідницю вагона, у якому стався інцидент, начальника потяга, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо. Виявилося, що Рудзько самовільно ввійшов до потяга на станції і зайняв вільне місце, коли провідниці не було на місці. 

За інформацією Лугової, її кривдник помер 13 квітня. У Київські міській прокуратурі журналістам “Української правди” підтвердили цей факт та додали, що смерть Рудзька була природною; незадовго до цього чоловіка госпіталізували. 

“Не буду занадто емоційною, але хочу сказати, що страх, у якому я жила весь цей час, переживала, що буде, коли Рудзько вийде, чи знайде він мене, як далі жити… Так от, цей страх помер разом з ним! Але хочу підкреслити, що це не кінець моєї справи. Мене це не зупинить! Ми й надалі будемо відстоювати в суді мої права, тому що за те, що сталося, має нести відповідальність не лише він. У цій ситуації маємо ще багато запитань та претензій до цілої системи, яка не здатна забезпечити безпеку пасажирів”, – наголошує Лугова на своїй сторінці в інстаграмі. 

Жінка розповіла, що хоче створити прецедент, який допоможе запровадити зміни в системі безпеки пасажирів.

Подальшу долю кримінального провадження, як наголосили в прокуратурі, мають вирішити на наступному судовому засіданні, яке відбудеться 19 травня. 

Нагадаємо, що Укрзалізниця обладнає нові пасажирські вагони системами відеоспостереження, щоб підсилити рівень безпеки пасажирів. Одразу після інциденту з Луговою в компанії пропонували запровадити для підвищення безпеки пасажирок окремі жіночі купе, однак від цієї ідеї відмовились

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter