Нові пасажирські вагони обладнають системами відеоспостереження заради безпеки

Дата: 27 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Компанія “Укрзалізниця” обладнає нові пасажирські вагони системами відеоспостереження, щоб підсилити рівень безпеки пасажирів.

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці. 

Фото: Радіо Свобода

За словами в.о. члена правління АТ “Укрзалізниця” Олександра Перцовського, системи відеоспостереження встановлюватимуть у нових вагонах під час будівництва, а також під час модернізації рухомого складу. 

“Ми повинні обладнати вагони надійними системами відеоспостереження, щоб зображення в режимі реального часу передавалося на центральний диспетчерський центр для підвищення рівня безпеки та оперативного реагування в разі потреби”, – наголосив він.

Перцовський запевнив, що Укрзалізниця постійно проводить моніторинг на популярних маршрутах та скеровує туди воєнізовану охорону, яка запрацювала в потягах минулого року. Охоронці почали патрулювати вагони після інциденту, що трапився в нічному потягу Маріуполь – Київ.

Нагадаємо, що наприкінці липня минулого року в нічному потягу Маріуполь – Київ 45-річний чоловік намагався зґвалтувати та жорстоко побив Анастасію Лугову, яка їхала в купе із сином. За словами потерпілої, близько третьої ночі вона прокинулася від ударів по голові в купе, які завдавав їй незнайомець. Відкривши очі, жінка побачила чоловіка в трусах, який схопив її за горло та почав погрожувати.

Інцидент сколихнув громадськість, і, щоб привернути увагу до проблеми безпеки жінок, популярна українська реперка Alyona Alyonа зняла кліп на пісню “Сумно”, у якому в головній ролі знялася побита в потягу дівчина.

Після розголосу Укрзалізниці пропонували запровадити для підвищення безпеки пасажирок окремі жіночі купе, однак від цієї ідеї відмовились

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter