Після побиття пасажирки в потягах почала працювати воєнізована охорона

Дата: 26 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У межах пілотного проєкту в потягах Укрзалізниці почали працювати бригади воєнізованої охорони. 

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

Правоохоронці перестали супроводжувати пасажирів у вагонах ще 2013 року. Тоді керівництво Укрзалізниці стверджувало, що міліціянти неефективні, адже в деяких потягах за цілий рік вони складали лише декілька протоколів за куріння в тамбурі. Повернули охорону в потяги після інциденту з побиттям та спробою зґвалтування пасажирки, що трапився наприкінці липня. 

За словами Криклія, усі співробітники воєнізованої охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходитимуть інструктаж перед кожним рейсом. На першому етапі близько 40 співробітників супроводжуватимуть 10 пасажирських потягів, зокрема маршрут Маріуполь – Київ, у якому стався інцидент. 

Криклій також додав, що Укрзалізниця продовжить оснащувати вагони поїздів камерами відеофіксації, які наразі встановлено в третині вагонів, а саме у всіх швидкісних потягах, новозбудованих вагонах та тих, що пройшли капітально-відновлювальний ремонт.

Нагадаємо, що наприкінці липня в нічному потягу Маріуполь – Київ 45-річний чоловік намагався зґвалтувати та жорстоко побив жінку, яка їхала в купе із сином. За словами потерпілої, близько третьої ночі вона прокинулася від ударів по голові в купе. Відкривши очі, жінка побачила невідомого чоловіка в трусах, який одразу схопив її за горло та почав погрожувати. Наразі суд арештував кривдника на два місяці без права внесення застави. 

Раніше Укрзалізниця заявила, що звільнить працівників потяга, де побили пасажирку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter