Укрзалізниця звільнить працівників, які не допомогли постраждалій від нападу в потягу

Дата: 04 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Компанія “Укрзалізниця” звільнить працівників потяга Київ – Маріуполь, де чоловік без квитка побив і намагався зґвалтувати пасажирку.

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

Офіційно через недбалість із посад звільнять провідницю вагона, у якому стався інцидент, начальника потяга, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо. За даними внутрішнього розслідування, на станції П’ятихатки-Стикові, скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, ймовірний нападник самовільно ввійшов до вагона і зайняв вільне місце.

Про побиття та спробу зґвалтування в потягу Київ – Маріуполь 31 липня розповіла сама потерпіла Анастасія Лугова. За її словами, близько третьої ночі вона прокинулася від ударів по голові в купе. Відкривши очі, жінка побачила невідомого чоловіка в трусах, який одразу схопив її за горло та почав погрожувати. 

“Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати й просити “не бити маму”, на що невідомий розвернувся і хотів ударити сина. Я затримала удар, пообіцявши, що зроблю все що завгодно, аби він не бив сина”, – розповіла Лугова. 

Згодом жінка пішла до купе зловмисника, однак її син знову почав плакати, а тому вона попросила чоловіка відпустити її, щоб заспокоїти дитину. Весь цей час, як розповідала Лугова, вона кликала на допомогу. 

“Вийшовши з купе, я забігла до сина, і ми босоніж побігли до провідниці. Та спала і не розуміла, що робиться. Чоловік голий по вагону біг у нашому напрямку. Зрозумівши, що тут захисту не знайду, ми побігли до іншого вагона, де я почала кричати й стукати у всі двері. Найгірше те, що ніхто не зреагував”, – написала жінка та додала, що порятунок вона з дитиною знайшла тільки в сусідньому вагоні. 

За словами Лугової, чоловік продумав кожну деталь злочину та усвідомлено переніс речі зі свого купе, коли вона із сином переховувались у провідниці:

“Він рився в моїх речах, забрав гроші, мій паспорт і почав говорити начальнику поїзда і провідникам, що знає мене. Він вивчив усі мої дані і впевнено розповідав, хто я, як звати, якого року народження, де прописана, і в це повірили всі! Мені казали, щоб я пішла і поговорила з ним”.

Уже 1 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував на два місяці без права внесення застави чоловіка, якого звинувачують у нападі. Ним виявився 45-річний житель Запоріжжя. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter