Складно ідентифікувати: Укрзалізниця пояснила, чому не буде жіночих та чоловічих купе

Дата: 16 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Акціонерне товариство “Українська залізниця” пояснило, що не може запровадити жіночі, чоловічі та сімейні купе у своїх вагонах через брак ресурсу, юридичні причини й складність ідентифікації за ґендерною ознакою окремих імен і прізвищ.

Про це відомство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Друзі? Продовжуємо рубрику «Запитай Укрзалізницю»? та сьогодні надаємо відповідь Марині Бережній…

Опубліковано Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia Пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

“Дійсно, в Україні раніше було розділення на чоловічі / жіночі купе. Проте на сьогодні Укрзалізниця не може забезпечити таке розділення, зважаючи низку причин”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, нині в компанії відсутній достатній ресурс парку пасажирських вагонів для облаштування окремих купе. Тобто може виникнути ситуація з недостатньою наповненістю вагонів, що призведе до незадоволення потреб населення в наявності вільних місць у потягах.

Також у компанії зазначають, що не можуть відмовити пасажиру в купівлі квитка з правового погляду. Крім того, онлайн Укрзалізниця не може гарантувати, що в купе потяга буде чоловік або жінка, оскільки існують імена та прізвища, які складно ідентифікувати за статевою ознакою: це можуть бути іноземні, подвійні імена тощо.

Нагадаємо, що наприкінці липня в нічному потягу Маріуполь – Київ 45-річний чоловік намагався зґвалтувати та жорстоко побив жінку, яка їхала в купе із сином. За словами потерпілої, близько третьої ночі вона прокинулася від ударів по голові в купе. Відкривши очі, жінка побачила невідомого чоловіка в трусах, який одразу схопив її за горло та почав погрожувати.

Після розголосу історії Укрзалізниця заявила, що звільнить працівників потяга, де побили пасажирку. Згодом у потягах почала працювати воєнізована охорона.

Водночас в Україні з’явилися пропозиції запровадити для підвищення безпеки пасажирок окремі жіночі купе.

Читайте також: Чому жіночі вагони в потягах – це про безпеку, а не сегрегацію

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter