“Україна – це Дім”: в ООН розробили платформу для українських мігрантів, біженців та ВПО

Дата: 11 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців створило платформу для українських мігрантів та внутрішньо переміщених осіб “Україна – це Дім”. Ця платформа надаватиме інформацію про перебування українців у громадах, що приймають, та за кордоном, повернення до України, житло, роботу та інші види допомоги.

Про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем’єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко з представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Біллінг, повідомляє Міністерство економіки.

Фото: Getty Images

За сприяння міністерства платформа наповнюватиметься інформацією про актуальні можливості щодо працевлаштування, навчання та підприємництва.

Платформа “Україна – це Дім” надаватиме інформацію про:

  • право на подальше перебування в країнах, що приймають;
  • питання, що стосуються тих, хто повертається до України, включно з програмами підтримки;
  • інструменти, доступні від партнерів і приватного сектору у сферах придбання житла, працевлаштування та інших видів допомоги;
  • довідкову інформацію про пільги та доступні послуги для внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що створення умов для повернення українців додому є одним із пріоритетних завдань, над якими нині працює держава.

“Мета уряду – створити умови для працевлаштування і створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації”, – підкреслила вона.

Нагадаємо, що українцям, які перебувають у країнах Європейського Союзу, ще на рік продовжили безоплатний роумінг. Доступні дзвінки дозволяють тим, хто шукає прихистку в Європі, зв’язатися з родиною та друзями в Україні й навпаки. Це стало можливим завдяки підписантам, які зобов’язалися взаємно знизити свої тарифи для з’єднання дзвінків через кордон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter