У Харкові в одному з укриттів відсвяткували випускний на 350 людей

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У 2024 році майже 8,5 тисячі школярів випустилися з харківських закладів середньої освіти. Понад 900 з них відзначили медалями за високі досягнення у навчанні. Частина випускників відзначила закінчення школи в укритті. 

Про це розповіла директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко, пише “Суспільне Харків”.

Фото: “Суспільне Харків” / Євген Гертнер

“Вони пройшли серйозні випробування: онлайн-заняття, національний мультипредметний тест, який виявився цього року досить складним. Але ми вже знаємо, що є 85 дітей, які написали на 200 балів. У нас є діти, які всі чотири предмети написали на 200 балів – це нереальні діти! Випускний – це один із днів, які запам’ятаються на все життя. Ми не могли позбавити наших дітей цього свята”, – сказала Деменко.

В одному з бомбосховищ Харкова на випускний зібралися випускники, їхні батьки, учителі та керівники шкіл Індустріального району – там вони й відсвяткували випускний.

Фото: “Суспільне Харків” / Євген Гертнер

В укритті гімназії №21 у Харкові також святкували випускний – вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Директорка гімназії Ірина Тонковид розповіла “Суспільному”, що раніше не святкували урочисто через безпекову ситуацію. Це стало можливим, коли в гімназії повністю облаштували підвальне приміщення.

Цьогоріч з гімназії випускаються 22 учні. На святкування прийшли 16 підлітків, ще шестеро – за кордоном.

Випускники, вчителі та батьки вшанували хвилиною мовчання загиблих під час війни. Після – колишні учні станцювали свій останній шкільний вальс.

Фото: “Суспільне Харків” / Євген Гертнер

А у 2022 році у Харкові випускники школи №134 під час святкування випускного станцювали вальс на руїнах своєї школи. Наприкінці лютого до будівлі закладу вдерлися російські спецпризначенці, й, щоб знешкодити їх, там відбувся бій. Відзначити випускний тоді прийшла третина учнів класу, адже інші школярі перебувають поза Харковом.

Нагадаємо, що того ж року у Чернігові випускники з трьох класів відзняли пам’ятні альбоми на тлі руїн міста, які лишились після російських бомбардувань. 

Ідея зробити випускний фотоальбом у такому стилі прийшла фотографу з Івано-Франківська Станіславу Сенику. Ще до початку повномасштабного вторгнення він почав працювати зі школярами з одного із закладів неподалік Чернігова. Однак вони на пропозицію Сеника не погодились, а тому він почав шукати однодумці у соцмережах та через знайомих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter