У Латвії закрили доступ до ще одного сайту, який поширював російські наративи

Дата: 28 Травня 2024
A+ A- Підписатися
У Латвії Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) закрила доступ до чергового сайту з російською пропагандою pravda-lv.com, контент якого суперечить інтересам інформаційного простору та національної безпеки країни.
 
Про це повідомляє видання Delfi.
 
Джерело: techuseful.com

Зазначається, що на зміст сайту pravda-lv.com увагу NEPLP звернула одна з латвійських установ.

У виданні зазначили, що на сайті поширювали спотворену та неправдиву інформацію про війну в Україні та дії країни-агресора на окупованих територіях. Також під час моніторингу там виявили мову ворожнечі та інформацію, спрямовану на дискредитацію Латвійської держави, України та НАТО.

“Подібна інформація в латвійському інформаційному просторі може створити хибне враження про світові події, негативно вплинути на співіснування різних груп населення в Латвії та загрожувати національній безпеці країни”, – підкреслюють у NEPLP.

Водночас із зібраної компетентним органом інформації випливає, що на порталі поширюються висловлювання, спрямовані проти Латвійської держави та її найближчих союзників. Також на сайті висловлюється підтримка Росії та її союзникам.

У повідомленні NEPLP ідеться про те, що провайдери інтернету повинні негайно заборонити доступ до сайту та його доменних імен, переспрямовуючи користувачів на інформаційне повідомлення “nelegalssaturs.lv” (“незаконний контент”).

Нагадаємо, минулого року в Латвії Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) заблокувала доступ до всіх сайтів, пов’язаних з російським технологічним гігантом “Яндекс”.

Раніше ZMINA повідомляла, що в середині грудня 2023 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії ухвалила рішення щодо обмеження доступу до п’яти сайтів, які поширюють російську пропаганду.

Також відомо, що в червні 2022 року NEPLP ухвалила рішення про заборону трансляції останніх 80 російських телеканалів, які ще можна було дивитися на території країни. Рішення набуло чинності 9 червня і діятиме доти, доки РФ не припинить війну проти України й не поверне окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter