У Латвії заборонили доступ до 5 російських пропагандистських ресурсів

Дата: 14 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
У Латвії Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення щодо обмеження доступу до п’яти сайтів, які поширюють російську пропаганду.
 
Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на NEPLP.
 
Джерело: techuseful.com

При цьому Національна рада з електронних ЗМІ посилається на заяву Ради Євросоюзу про вжиття обмежувальних заходів у рамках санкцій проти RT Balkan, Oriental Review, “Царьград”, New Eastern Outlook і Katehon. Відповідно, вирішено закрити в країні доступ до сайтів, пов’язаних із цими каналами lat.rt.rs, rt.rs, m-by.tsargrad.tv, journal-neo.org, katehon.com.

Санкції проти російських медіа є частиною обмежувальних заходів, пов’язаних із діями РФ, які дестабілізують ситуацію в Україні.

NEPLP зазначає, що закон про національні санкції передбачає, що санкції, встановлені у правилах Європейського Союзу, є обов’язковими і безпосередньо застосовуються Латвією. Тому країна мала відреагувати на доповнення до санкцій.

Рішення NEPLP можна оскаржити протягом одного місяця з дня набрання ним чинності, проте це зупиняє його дію.

Нагадаємо, наприкінці жовтня поточного року в Молдові Служба інформації та безпеки заблокувала доступ до сайтів 31 новинного порталу, понад 20 з них російські.

Раніше ZMINA повідомляла, що у червні 2022 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення про заборону трансляції останніх 80 російських телеканалів, які ще можна було дивитися на території країни. Рішення набуло чинності 9 червня і діятиме доти, доки РФ не припинить війну проти України й не поверне окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter