У Молдові заборонили ще понад 30 сайтів, більш як половина з них російські

Дата: 31 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

30 жовтня в Молдові Служба інформації та безпеки заблокувала доступ до сайтів 31 новинного порталу, понад 20 з них російські.

Про рішення оголосила Служба інформації та безпеки Молдови.

Джерело: techuseful.com

Як повідомляється, у списку, зокрема: Интерфакс, ТАСС, “Комсомольська правда”, Regnum, Lenta.ru, mk.ru, pravda.ru, rg.ru, “Радио Спутник”, шість телеканалів Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 та Canal 3.

У відомстві пояснили, що інформація від цих порталів може спричинити соціальні конфлікти та походить від держави-агресора.

“Джерела поширюють інформацію, що походить від органів державної влади держави, яка перебуває у воєнному конфлікті та визнана державою-агресором (Росія. – Ред.), а також від осіб, які внесені до міжнародних санкційних списків Європи, США, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Канади і Норвегії, за дії, спрямовані на дестабілізацію конституційного ладу в Молдові або за участь у діях, що загрожують державності й територіальній цілісності Молдови та України”, – зазначається в наказі Служби інформації та безпеки.

Так, телеканали Prime, Canal 2, Canal 3 і Publika TV були підконтрольні колишньому лідеру Демократичної партії Володимиру Плахотнюку, який перебуває в розшуку. Плахотнюк перезапустив ці телеканали на користь Ілана Шора, що потрапив під санкції США за організацію заворушень з метою підірвати демократичний розвиток Молдови.

Нагадаємо, 22 жовтня в Молдові Служба інформації та безпеки заблокувала доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів.

Раніше ZMINA повідомляла, що у 2022 році росіяни створили понад десяток копій пропагандистського каналу RT іншими мовами, щоб уникнути обмежень: наразі медіа заблоковано на території Євросоюзу через санкції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter