У Молдові закрили доступ до 22 сайтів російських телеканалів, які поширюють пропаганду

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

22 жовтня в Молдові Служба інформації та безпеки заблокувала доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів.

Про рішення оголосила Служба інформації та безпеки Молдови.

Джерело: Цензор.нет

Наказом директора служби затверджено перелік джерел з онлайн-контентом, “який змінює в умовах надзвичайного стану зміст інформації, що висвітлюється в публічному просторі, які походять від органів державної влади держави, яка перебуває у військовому конфлікті та визнана державою-агресором”.

Як повідомляється, у списку, зокрема: RT, “Звєзда”, НТВ, Рен-ТВ, “Царьград”, “Радіо Звєзда”, “Звєзда ТВ”, ТВК, “Мір ТВ”, “Мір 24”, Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія, “РТР Планета”, 5 канал, “Вєсти”, “Спас ТВ”, “Радіо Вєсті”, “Радіо Маяк”, “Москва 24” та телеканал “360”.

У Молдові від 24 лютого 2022 року діє режим надзвичайного стану. Це дозволяє Службі безпеки змінювати список сайтів, які доступні для перегляду в країні. 

Нагадаємо, у березні поточного року в Литві комісія з радіо і телебачення (ЛКРТБ) офіційно рекомендувала інтернет-провайдерам упродовж п’яти днів перевірити та видалити доступ до IP-адрес, що дозволяють дивитися російські пропагандистські телеканали, які перебувають у санкційному списку Євросоюзу.

Раніше ZMINA повідомляла, що у 2022 році росіяни створили понад десяток копій пропагандистського каналу RT іншими мовами, щоб уникнути обмежень: наразі медіа заблоковане на території Євросоюзу через санкції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter