У Литві інтернет-провайдерам рекомендували видалити ІР-адреси, які дають доступ до російських пропагандистських каналів

Дата: 10 Березня 2023
A+ A- Підписатися

В Литві комісія з радіо і телебачення (ЛКРТБ) офіційно рекомендувала інтернет-провайдерам упродовж п’яти днів перевірити та видалити доступ до IP-адрес, що дозволяють дивитися російські пропагандистські телеканали, які перебувають у санкційному списку Євросоюзу.

Про це пише портал Delfi.

Кадр однієї з передач на телеканалі “Россия 1”

Таке рішення ухвалили після моніторингу комісії, який виявив, що в місцевому інтернет-сегменті поширюються трансляції підсанкційних телеканалів НТВ, “Первый канал”, “Росcия 1”, “Россия 24” і “РТР Планета”.

У ЛКРТБ нагадали, що санкції проти низки російських пропагандистських телеканалів Рада ЄС запровадила після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну — за поширення дезінформації та пропаганди проти Євросоюзу та країн-членів. Серед підсанкційних російських ресурсів — RT, “Спутник”, “Россия РТР” / “РТР Планета”, “Россия 24”, “ТВ Центр”, “НТВ/НТВ Мир”, “Россия 1”, РЕН ТВ, “Первый канал”.

Порушників міжнародних санкцій притягатимуть до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські пропагандистські телеканали RT Arabic і Sputnik Arabic потрапили під десятий пакет санкцій, погоджений у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У повідомлені Ради ЄС наголосили на тому, що вказані ЗМІ перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва РФ і використовувалися для безперервної й узгодженої дезінформації та воєнних пропагандистських дій, що легітимізують російську агресію і підривають підтримку України.

Відповідно до Хартії основоположних прав, призупинення мовлення цих телеканалів не перешкоджатиме їм та їхнім співробітникам провадити іншу, окрім мовлення, діяльність у ЄС. Це можуть бути, наприклад, дослідження та інтерв’ю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter