До десятого пакета санкцій ЄС внесли два російських телеканали

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Російські пропагандистські телеканали RT Arabic і Sputnik Arabic потрапили під санкції Євросоюзу.

Йдеться про десятий пакет санкцій, погоджений у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Фото з відкритих джерел

Єврорада ініціювала призупинення ліцензій цих телеканалів на мовлення. Рішення ухвалено задля протидії системній міжнародній кампанії Росії з дезінформації й маніпулювання інформацією, що спрямована на дестабілізацію сусідніх країн, ЄС і його держав-членів.

У повідомлені Ради ЄС наголосили на тому, що вказані ЗМІ перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва РФ і використовувалися для безперервної й узгодженої дезінформації та воєнних пропагандистських дій, що легітимізують російську агресію і підривають підтримку України.

Відповідно до Хартії основоположних прав, призупинення мовлення цих телеканалів не перешкоджатиме їм та їхнім співробітникам провадити іншу, окрім мовлення, діяльність у ЄС. Це можуть бути, наприклад, дослідження та інтерв’ю.

Нагадаємо, що країни ЄС пізно ввечері 24 лютого 2023 року погодили десятий пакет санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи передбачають серед іншого жорсткіші обмеження на експорт до Росії продукції подвійного призначення та технологій, цільові обмежувальні заходи проти фізичних і юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають безпілотники, що використовуються Росією у війні, та заходи протидії російській дезінформації.

Санкційний пакет має бути схвалений письмовою процедурою Радою ЄС. Він набуде чинності після публікації в Офіційному журналі Євросоюзу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter