Американський продюсер Девід Джанк запустив подкаст про українську культуру в умовах війни

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Американський продюсер Девід Джанк створив англомовний подкаст “Мистецтво воєнного часу” (Art During Wartime), де розповідає про становище української культури в умовах війни та спілкується з відомими культурними діячами. Цей проєкт має на меті сприяти збереженню та захисту української культури, а також висвітлити для американської аудиторії проблеми, які виникли у цій сфері внаслідок війни в Україні.

Про це пише MediaSapiens.

Скриншот з подкасту Девіда Джанка

Джанк розповів, що влітку 2023-го він відвідав Київ, Бородянку і Бучу. Побачені наслідки повномасштабного російського військового вторгнення, за його словами, розділили життя на до і після, тому повернувшись у США, він вирішив створити подкаст.

“Подкаст – це спосіб зберегти Україну у свідомості американських слухачів. Він зосереджений на мистецтві та культурі замість військових чи політичних тем. Хочу, щоб американці розуміли, що українці борються за свою культуру”, – зазначив автор проєкту.

Гостями подкасту вже стали арткураторка Катя Тейлор, оперний співак Володимир Щук, фотограф Сергій Мельниченко, актор фільму “Довбуш” Лузер Тверські, засновниця інституту Леонтовича Тіна Пересунько, а також кінопродюсер Данієль Білак.

У продовженні першого сезону Art During Wartime вийдуть епізоди з репером Otoy, стендап-коміком Антоном Тимошенком і співаком Tumazar.

“Попереду ще багато роботи з просування подкасту в США й Україні. Думаю, нам удалося знайти правильний кут зору й зважену тональність подкасту. Американці пишуть, що це саме те, що їм потрібно для розуміння України – особистий досвід окремих цікавих людей”, – поділилася продюсерка подкасту Ольга Діброва.

Нагадаємо, що минулого року український ПЕН та The Ukrainians Media запустили онлайн-проєкт “Люди культури, яких забрала війна” – це серія текстових портретів, зібраних на окремому сайті. Спецпроєкт покликаний зберігати пам’ять про людей, яких українська культура втратила у війні, та водночас свідчити про геноцидальні наміри Росії.

Читайте також: Палаючий кремль та “жорстокий” півник: як мистецтво під час війни відтворює реальність та допомагає виживати

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter