З кінця поточного року продукти для ЗСУ купуватиме “Державний оператор тилу”

Дата: 01 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Із грудня 2023 року в Україні запрацює “Державний оператор тилу” – це нова агенція, яка візьме на себе весь функціонал потреб ЗСУ. 

Про це розповів заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, якого цитує “Армія Inform”. 

Запустять роботу агенції, щоб уникнути перебоїв у постачанні їжі військовим та унеможливити корупцію. 

Посадовці “Державного оператора тилу” аналізуватимуть ціни, вивчатимуть ринок та закуповуватимуть потрібне продовольство. Нині формують команду та обговорюють важливі процедурні питання, а також чекають на ухвалення урядом кількох постанов.

“Одну вже вдалося вислати на найближче засідання КМУ. Інша до 15 листопада теж буде прийнята”, – каже Кліменков.  

У Міноборони вже створили спеціальну антикорупційну раду у відповідь на торішній корупційний скандал, пов’язаний із закупівлями харчів та інших речей для військових. Першим про це написав журналіст Юрій Ніколов.

Звільнений тоді через оборудки заступник міністра винним себе не вважав, а тодішній міністр оборони Олексій Резніков навіть після обрання запобіжного заходу фігурантам називав публікації про корупцію “інспірованою та спланованою історією”, у якої є різні бенефіціари. 

Згодом Резніков в інтерв’ю журналістам “Ліги” закликав “усіх, хто має критичне мислення”, уважніше почитати документи, завдяки яким журналіст Ніколов дізнався про розкрадання.

“Я хочу попросити всіх, хто має критичне мислення, знайти першу публікацію про нібито яйця за 17 грн, роздрукувати форматом А3 сторінку додатка і надіслати мені обведене червоним маркером, де ви бачите, що штука – 17 грн. Ви там цього не знайдете. Тому міф про яйце за 17 грн залишається міфом”, – сказав міністр.

Ніколов на прохання міністра опублікував скриншот додатка з документів з обведеними графами із зазначенням “штука – 17 гривень” та звинуватив посадовця в брехні. Дані про розкрадання на харчах у Міноборони за часів Резнікова підтвердила й Рахункова палата.

Нагадаємо, що третина опитаних українців вважає безнадійною ситуацію з корупцією в країні. 

Корупція руйнівно впливає на права людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter