Українські правоохоронці спільно з МКС п’ять місяців працювали над ордерами на арешт Путіна та Львової-Бєлової

Дата: 14 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Для того, щоб видати ордери на арешт керманичу Росії Путіну та його уповноваженій з прав дитини Марії Львовій-Бєловій, українські правоохоронці спільно з Міжнародним кримінальним судом працювали щонайменше п’ять місяців. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: АР
Ордери обом російським високопосадовцям генпрокурор Андрій Костін назвав історичними. 

“Співпраця України з МКС є повноцінним партнерством. Українські прокурори пліч-о-пліч працюють з експертами МКС на практично щоденній основі”, – розповідають в Офісі генпрокурора. 

Над розслідуванням низки тяжких російських злочинів безпосередньо на місцях працює команда МКС під керівництвом Бренди Голліс. Костін подякував їй та суду загалом за колосальну роботу щодо притягнення до відповідальності винуватців міжнародних злочинів.

Україна закликає МКС активізувати зусилля і видати нові ордери на арешт за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, вчинені росіянами на українській території. Одним з ймовірних нових отримувачів такого ордера може стати самопроголошений очільник Білорусі Олександр Лукашенко, якого у ЄС вважають співучасником. 

Нагадаємо, що після отримання Путіним ордера на арешт, його пересування світом стали обмеженими. До прикладу, ще на початку поточного року в його планах було відвідати Південно-Африканську Республіку, щоб побувати на саміті БРІКС, однак до країни він не доїхав. 

Росія навіть погрожувала громадянам ПАР війною, якщо влада арештує Путіна, про що під присягою в суді розповів президент країни Сиріл Рамафоса

Російського керманича та його уповноважену з прав дитини мають арештувати у 123 країнах світу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter