Росіяни видають інсулін за російськими паспортами тепер і в окупованому Маріуполі

Дата: 06 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Маріуполі на Донеччині пацієнти не можуть отримати інсулін без російського паспорта. 

Про це розповіли в Маріупольській міській раді. 

Руйнування у Маріуполі. Фото: nytimes.com

Посадовці опублікували ролик з чоловіком, який розповідає про нові правила, що ввели в міській лікарні №1. Герой ролика показує оголошення на дверях одного з кабінетів, де написано, що препарати за пільгою можна отримати лише з російським паспортом. Раніше, судячи зі слів чоловіка, він міг отримувати інсулін без цього. 

Мер Маріуполя Вадим Бойченко наголошує, що видавання ліків за російськими паспортами є ще одним з елементів русифікації окупованого міста.

Без паспорта неможливо отримати допомогу, життєво необхідне лікування, працевлаштуватися, вільно пересуватися. Люди мають обирати: або отримувати документ і мати хоч якісь права, або просто помирати”, – додає він. 

Ще торік маріупольські посадовці розповідали, що ситуація з пацієнтами із цукровим діабетом у місті критична, тож деякі з них помирають, а іншим – ампутують кінцівки на тлі інсулінодефіциту. У червні минулого року радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко казав, що в місті лишилося понад тисячу хворих на цукровий діабет. 

Дані про те, що без російського паспорта люди не отримують медикаментів на окупованих територіях, раніше вже надходили з Херсонщини. Там у Горностаївці міг померти чоловік, якого лікарі не оглянули без паспорта РФ. 

Нагадаємо, що в Маріуполі через брак медпослуг помирають сотні людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter