У Маріуполі через брак медпослуг щотижня помирають понад 400 людей – ЦНС

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі смертність цивільних від природних причин перетнула позначку в 400 людей на тиждень. Наразі медична система міста практично не працює, тому мешканці не мають змоги отримати базову меддопомогу. 

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Обласна лікарня інтенсивного лікування в Маріуполі до російських бомбардувань. Фото з телеграму Павла Кириленка

Там наголошують, що гуманітарна криза на тимчасово окупованих територіях суттєво загострюється.

“За даними від підпілля, смертність у тимчасово окупованому м. Маріуполь від природних причин перетнула позначку в 400 людей на тиждень. Це у 2,6 раза більше за пік найбільшої ковідної смертності. Наразі медична система міста практично не працює”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у місті руйнування мають 82 зі 106 місць надання медичних послуг, а найбільш постраждалими районами називають Центральний (84%) та Лівобережний (93%).

У ЦНС додають, що окупати переводять максимум медичних закладів на обслуговування поранених російських військових, тому цивільні елементарно не можуть отримати базову допомогу від медиків.

Водночас медичні працівники, які не зрадили Україну, намагаються обслуговувати цивільних без російського паспорта, хоч окупанти це суворо забороняють та погрожують фізичною розправою.

Нагадаємо, у травні поточного року, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомляв, що в місті щотижня помирають від 200 до 300 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter