Росія передала щонайменше 12 тіл українських захисників, яких вважали полоненими

Дата: 22 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Під час передавання тіл військових, які загинули, боронячи Україну від російського вторгнення, Росія передала щонайменше 12 тіл захисників, яких до цього вважали полоненими. 

Про це розповів під час брифінгу в Military Media Center керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк.

Ілюстраційне зображення. Фото: cbsnews.com

Інформація про полон цих військових була перевірена Міжнародним комітетом Червоного Хреста, каже посадовець.

“Ніяких повідомлень зі сторони Росії ні про погіршення їхнього здоров’я, ні про важкий їхній стан не було. Що знову ж таки ставить під сумнів якість роботи чи наявність у тої сторони медичної комісії”, – зазначає Таранюк.

Раніше, спілкуючись із родинами полонених, представник Уповноваженого Верховної ради з прав людини Олександр Кононенко наголошував, що РФ зволікає з повернення тіл, щоб ускладнити встановлення причини смерті. 

Нагадаємо, що отримані ООН свідчення від українських військових, які пройшли через російський полон, дозволяють казати, що їх там катують.

Нещодавно стала відома історія українського військового Іллі Михальчука, якого росіяни полонили під Бахмутом узимку цього року. У неволі з чоловіка знущалися та ампутували йому кінцівки через неправильно накладений жгут. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter