В Ірані почали встановлювати камери, аби виявити жінок, які не одягають хіджаб

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
Іранська влада почала встановлювати камери в громадських місцях, щоб виявляти жінок, які не носять хіджаб.
 
Про це повідомляє BBC.
 

Поліція Ірану стверджує, що жінки, яких впіймали без хіджаба, отримають “попереджувальні повідомлення про наслідки”. За словами силовиків, це допоможе запобігти “опору закону про носіння хіджаба”.

У заяві поліції йдеться, що вони використовують так звані розумні камери та інші інструменти для ідентифікації та відправлення “документів і попереджувальних повідомлень порушникам закону про носіння хіджаба”.

Перед цим представник Верховного лідера Ірану закликав “революційну молодь і священнослужителів” впоратися з “порушниками норм”. А Міністерство внутрішніх справ Ірану назвало хіджаб “однією з основ цивілізації іранської нації” та “одним із практичних принципів Ісламської Республіки”.

Нагадаємо, в Ірані жінок, які відмовлятимуться носити хіджаб у громадських місцях, штрафуватимуть. А студенток, які не дотримуватимуться дрес-коду, не допускатимуть до занять.

У грудні 2022 року влада Ірану обіцяла переглянути закон про обовʼязкове носіння хіджаба для жінок. Таке рішення стало наслідком загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства Ірану, які з осені минулого року тривають у країні.

Раніше ZMINA писала, що у вересні минулого року мешканка Ірану Махса Аміні впала в кому, а згодом померла після того, як її затримала поліція моралі, за порушення правил носіння хіджаба. Ця подія викликала хвилю протестів в Ірані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter