Словенія проголосувала за незалежність телебачення від влади

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Громадяни Словенії на референдумі 27 листопада проголосували за закон про телебачення, згідно з яким уряд і парламент більше не матимуть права призначати керівників й редакторів.

Про це пише “Радіо Свобода”.

Джерело: freepik.com

Ухвалити новий закон вимагали журналісти й неурядові організації через те, що консервативний уряд експремʼєра Янеза Янши 2020–2022 років безпосередньо втручався в діяльність телебачення й призначав на керівні посади друзів й родичів голови уряду, йдеться в повідомленні.

Згідно з новим законом, який має набути чинності на початку наступного року, нагляд над громадським телебаченням матимуть лише організації громадянського суспільства, а керівників й редакторів обиратимуть самі працівники медіа.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” звернулася до Державної ради Франції з вимогою зобов’язати французького регулятора телерадіомовлення ARCOM наказати місцевому супутниковому оператору Eutelsat припинити передачу сигналів російських пропагандистських ЗМІ “Россия”, НТВ і “Первый канал”.

Раніше місцевий регулятор заявив про те, що не має на це законних повноважень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter