У Запорізькій області окупанти вводять “податки” для бізнесу

Дата: 13 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованій частині Запорізької області вводять “податки” для бізнесу. Самопроголошена “влада” заявила, що вилучатиме по 5–10% з виторгу.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство Интерфакс із посиланням на слова колаборанта, призначеного окупантами “головою тимчасової адміністрації” Запорізької області, Євгена Балицького.

Фото: Today.ua

За його словами, самопроголошена влада вже розробила спрощену систему оподаткування для підприємців. Прикметно, що в складі “податкової інспекції” є три фахівці з Москви. 

“Вже створено податковий кодекс. Але на перший місяць, тобто на червень, ми зробили нульову ставку податку. З 1 липня в нас буде 5% податок з виторгу і 10% – для тих, хто займається будь-яким підакцизним товаром – алкоголь, сигарети”, заявив колаборант.

Раніше Євген Балицький заявляв, що з тимчасово окупованої території Запорізької області до Криму вирушив перший потяг, завантажений українським зерном. Він також висловив сподівання, що найближчим часом “ці постачання зростуть у сотні разів”.

Відомо, що на початку травня окупанти призначили колишнього народного депутата Євгена Балицького “мером” Мелітополя, а пізніше “керівником” військово-цивільної адміністрації Запорізької області. Наразі українські правоохоронні органи оголосили йому підозру в колабораційній діяльності.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент вже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter