Російські військові призначили на посаду “керівника адміністрації Запорізької області” колишнього регіонала Євгена Балицького

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові призначили на посаду так званого “керівника адміністрації Запорізької області” екснардепа Євгена Балицького. 

Про це повідомив речник Сил оборони Запорізького краю Руслан Ткачук.

Фото: ria-m.tv

52-річний Євген Балицький народився у Мелітополі. Закінчив Тамбовське вище військове авіаційне інженерне училище за спеціальністю “льотчик-інженер 3 класу”, чотири роки служив у різних авіаційних гарнізонах, а у 1995 році був звільнений у запас. Він має звання капітана. У 2013-му отримав орден “За заслуги” II ступеня.

Був депутатом Запорізької облради шостого скликання від “Партії регіонів” за 47 мажоритарним округом, нардепом VII-VIII скликань від “Партії регіонів” та “Опозиційного блоку”, а у 2019-му безрезультатно балотувався до парламенту від Запорізької області як самовисуванець та член партії “Опозиційний блок”.

За даними руху “Чесно”, помічений на кнопкодавстві, голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року й був фігурантом низки антикорупційних розслідувань, зокрема, не задекларував фірму, співвласником якої є його син, та здавав Національному авіаційному університету в оренду свій літак за завищеною ціною.

Також політик у 2019 році називав спроби повернути Крим “істерією” та не приховував, що їздив до окупованого півострова. 

Відомо, що названа російськими окупантами “очільницею” Мелітополя депутатка від ОПЗЖ Галина Данільченко, підозрювана у держзраді, була помічницею Балицького. Про зв’язок Балицького з російськими військовими ще у березні говорила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

СБУ підозрює, що – можливо – за плечима Галини (Данільченко – ред.) та усіх, хто буде зараз намагатися розгойдувати ситуацію, стоїть такий собі Євген Балицький, колишній депутат ВРУ від Партії Регіонів. Хочу одразу попередити: це не 2014 рік. Відкрийте Кримінальний Кодекс та подивіться на зміни, які ми нещодавно прийняли. А саме – скільки років на вас чекає за ґратами. Ми чітко спрацюємо. Повірте: ми усі все знаємо. Й якщо пан Балицький вважає, що він зможе зараз – якимось чином, співробітничаючи з окупаційною владою – утриматись, а потім ще й її представляти – він дуже помиляється”, – казала посадовиця. 

Також радник голови МВС Антон Геращенко повідомляв, що Балицький добровільно надає можливість ретрансляції у Мелітополі каналу “Росія 24” на базі свого телеканалу МТВ-Плюс.

8 травня у залі будинку культури “Шевченко” у Мелітополі Балицький дав пресконференцію у якості “керівника” регіону для “журналістів з Росії, Індії та Бразилії”. 

Фото: mltpl.city

Журналісти “РИА-Мелітополь” наголошують, що Балицький причетний до “мародерства” місцевих підприємств, а також особисто керував відбиранням майна низки працюючих заводів у Мелітополі та вивезення його в Крим.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент вже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до 2 років;
  • арешт на строк до 6 місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter