Псевдоголова Запорізької області Балицький розповів, як Росія краде українське зерно

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Призначений російськими окупантами так званий “голова” Запорізької ОВА Євген Балицький розповів, як з тимчасово окупованої частини області росіяни потягами вивезли українське зерно до Криму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Росія.

За даними пропагандистського видання, Балицький заявив, що з тимчасово окупованої території Запорізької області до Криму вирушив перший потяг, завантажений українським зерном.

“З гордістю та радістю повідомляю вам першим про те, що в напрямку Криму пішли перші залізничні вагони, 11 вагонів пішли із зерном з мелітопольського елеватора”, – заявив Балицький.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом “ці постачання зростуть у сотні разів”.

“Це буде не 11 вагонів, а сотні вагонів, тисячі вагонів”, – сказав Балицький.

Він запевнив, що за викрадене зерно українські фермери нібито отримують кошти, які будуть для них “дуже актуальні, щоб посіяти новий врожай”.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель 6 червня звинуватив Росію у створенні глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням в Україну.

За його словами, російські танки, бомби та міни заважають Україні садити та збирати врожай. Кремль також цілить у зерносклади та краде зерно з окупованих ним територій, перекладаючи провину на інших.  У відповідь на ці слова постійний представник Росії при ООН Василь Небензя залишив залу засідань і звинуватив Мішеля в брехні. 

5 травня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла, що з тимчасово окупованих районів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей російські військові вивезли приблизно 400 тонн зернових, що становить третину всіх запасів регіонів.

ООН попереджала – закриття портів у Чорному морі може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, яка призведе до голоду, масової міграції та політичної нестабільності у світі.

Читайте також: Ракети, мародерство і шантаж: як Росія генерує продовольчу кризу у світі для продовження агресії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter