Ймовірно, випущена зранку по Києву російська ракета пролетіла над Південноукраїнською АЕС

Дата: 05 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Вранці 5 червня російська ракета пролетіла повз Південноукраїнську АЕС.

Про це повідомили в “Енергоатомі”. 

Фото: “Енергоатом”

Ракету, схожу по типу на ракету “Калібр”, зафіксували о 5.30. У “Енергоатомі” припускають, що її випустили по Києву. Снаряд пролетів критично низько над АЕС. 

“Росія продовжує створювати загрози ядерній безпеці українських АЕС та загрожує усьому світу новою ядерною катастрофою. Рашисти досі не розуміють, що навіть найменший уламок ракети, який може потрапити у працюючий енергоблок, може спричинити ядерну катастрофу та витік радіації”, – наголосили у “Енергоатомі”. 

Це не вперше, коли російські снаряди пролітають повз українські АЕС, зокрема й повз Південноукраїнську. Лише за березень таких випадків зафіксували три. 

Ще перед початком повномасштабного вторгнення третій енергоблок Південноукраїнської АЕС планово відключили від мережі для усунення деяких зауважень у роботі, однак обладнання першого і другого енергоблоків працювало у звичайному режимі.

Україна закликає МАГАТЕ встановити демілітаризовані зони навколо українських АЕС.

Нагадаємо, що керівництво “Енергоатому” та президент Володимир Зеленський звинувачують Росію в ядерному тероризмі, який до повномасштабного вторгнення вважали гіпотетичним видом тероризму. 

Досі на території Запорізької АЕС перебувають приблизно пів тисячі російських військових з технікою та вибухівкою, наражаючи на небезпеку весь світ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter