На окупованій Донеччині заблокували фейсбук та інстаграм

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Підконтрольна Росії влада терористичного угруповання “ДНР” заблокувала жителям окупованих територій Донеччини доступ до соціальних мереж Facebook та Instagram.

Про це повідомили в так званому “міністерстві зв’язку “ДНР”.

Джерело: pexels.com

За заявою окупантів, американська компанія Меta “дозволила у своїх соцмережах заклики до насильства щодо російськомовних користувачів”, тож місцеві оператори зв’язку розпочали блокування “забороненої інформації, що становить загрозу для її мешканців”.

Нагадаємо, що 11 березня компанія Meta Platforms тимчасово дозволила користувачам фейсбуку та інстаграму в деяких країнах закликати до насильства проти росіян і російських солдатів через вторгнення в Україну.

Тимчасові зміни політики стосовно закликів до насильства щодо російських солдатів стосувалися Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та України, уточнили в повідомленні.

Згодом Meta заборонила користувачам закликати до смерті Путіна та Лукашенка, сказавши, що “звужує фокус”, щоб конкретизувати межі дозволеного.

Раніше стало відомо, що з 4 березня в Росії заборонили Facebook у відповідь на обмеження доступу до російських ЗМІ на платформі. Серед них – пропагандистське видання “Звезда”, інформаційне агентство “РИА Новости”, Sputnik, Russia Today, інформаційні ресурси “Лента.ру” та “Газета.ру”. 

Водночас у Росії припинили роботу всі незалежні ЗМІ, які розповідали про війну в Україні, яку тут називають “спецоперацією”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter