Facebook та Instagram заборонили заклики до смерті Путіна та Лукашенка

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Компанія Meta Platforms переглянула своє рішення щодо дозволу користувачам фейсбуку та інстаграму закликати до смерті президента Росії Володимира Путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У компанії пояснили, що “звужують фокус”, щоб конкретизувати межі дозволеного, пише Reuters.

Джерело: faktor.bg

Не допускаються також заклики до насильства проти росіян загалом. Проте бажати смерті російським солдатам у контексті їхнього вторгнення в Україну дозволяється. Компанія трактуватиме це як можливість користувачів засудити російську агресію.

Наприклад, у соцмережах будуть дозволені вислови на кшталт “смерть російським окупантам” за умови, що вони не повідомляють конкретних способів вчинення вбивств або ж місця розташування ворожих цілей.

Ситуацію пояснив один з керівників компанії Meta Нік Клегг.

“Щоб усунути будь-яку двозначність щодо нашої позиції, ми ще більше звужуємо наші вказівки, щоб чітко заявити, що ми не допускаємо закликів до смерті глави держави на наших платформах. Це складні рішення. Обставини в Україні швидко розвиваються. Ми намагаємося продумати всі наслідки й тримаємо наші вказівки під постійним контролем, тому що контекст завжди розвивається”, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Facebook та Instagram заблокували на території РФ. Відповідне рішення ухвалив Роскомнагляд.

Нагадаємо, що 11 березня компанія Meta Platforms тимчасово дозволила користувачам фейсбуку та інстаграму в деяких країнах закликати до насильства проти росіян і російських солдатів через вторгнення в Україну.

Тимчасові зміни політики стосовно закликів до насильства щодо російських солдатів стосувалися Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та України, уточнили в повідомленні.

Раніше стало відомо, що з 4 березня в Росії заборонили Facebook у відповідь на обмеження доступу до російських ЗМІ на платформі. Серед них – пропагандистське видання “Звезда”, інформаційне агентство “РИА Новости”, Sputnik, Russia Today, інформаційні ресурси “Лента.ру” та “Газета.ру”. 

Водночас у Росії припинили роботу всі незалежні ЗМІ, які розповідали про війну в Україні, яку тут називають “спецоперацією”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter