Суд в Одесі продовжив арешт фігуранта “справи 2 травня” Сергія Долженкова

Дата: 14 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою фігуранта справи про масові заворушення 2 травня 2014 року Сергія Долженкова ще на два місяці.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сергій Долженков

Арешт Долженкова продовжений до 12 січня. Питання про запобіжний захід другому фігуранту справи, росіянину Євгену Мефьодову, суд планує розглянути цього тижня. На засідання з Києва має прибути його адвокат Валентин Рибін.

18 вересня міський суд Чорноморська виправдав групу з 20 антимайданівців, у тому числі Мефьодова та Долженкова, обвинувачуваних в організації масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі, через халатно проведене досудове слідство. Того ж дня цих двох фігурантів затримали за новим обвинуваченням (ч. 2 ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Прокуратура оскаржила виправдувальний вирок суду стосовно 19 обвинувачених в участі в масових заворушеннях.

У жовтні поліція повідомила про підозру громадянину Росії Євгену Мефьодову в здійсненні дій, спрямованих на захоплення державної влади, і підготовці до організації масових заворушень в Одесі.

Загалом унаслідок зіткнень 2 травня загинули 48 осіб та понад 200 осіб отримали травми різного ступеню тяжкості. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter