Звільнили військовослужбовця держохорони, який побив хлопця біля гей-клубу

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Управління державної охорони звільнило свого співробітника Євгена Безпалого, який 1 серпня побив біля гей-клубу у Києві 22-річного хлопця. Постраждалий внаслідок інциденту опинився у лікарні з  черепно-мозковою травмою і крововиливом у мозок. 

Про це повідомили на сторінці управління у фейсбуку. 

Нападник потрапив на запис камери телефону подруги постраждалого хлопця

Після інциденту Безпалого спочатку відсторонили від виконання обов’язків та обіцяли провести службове розслідування. Активісти закликали звільнити його, зокрема, коментар такого змісту лишили під дописом управління від офіційного акаунту громадської організації “Київпрайд”. 

У своїй новій заяві керівництво УДО наголосило, що, на їхнє принципове переконання,  військовослужбовці, які порушують принципи моралі розвинутого суспільства, не повинні нести службу у складі їхнього відомства.

“Ми засуджуємо подібні прояви агресії, вважаємо неприпустимим скоєння таких ганебних вчинків”, – додали вони. 

Правоохоронці інкримінують Безпалому “Умисне тяжке тілесне ушкодження”. Нападнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Наразі його відправили під варту на 60 діб. 

Щодо постраждалого хлопця на ім’я Євген, то він досі перебуває у лікарні. Друзі збирають кошти на його лікування. Відомо, що медики зробили потерпілому трепанацію черепа та ввели його в медикаментозну кому. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з дискримінацією в повсякденному житті та стають жертвами злочинів на ґрунті ненависті, які правоохоронці розслідують неохоче. Активісти вимагають від парламенту підтримати законопроєкт №5488, який має на меті криміналізувати злочини щодо ЛГБТ. 

ZMINA докладно розповідала, що пропонують автори ідеї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter