Журналістка видання NV Наталія Роп заявила про перешкоджання діяльності з боку ведучого телеканалу “Прямий”

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Журналістка видання NV Наталія Роп повідомила про перешкоджання та хамство з боку ведучого телеканалу “Прямий” Пітера Залмаєва: інцидент стався у швейцарському Давосі в будівлі українського представництва під час інтерв’ю з міністром закордонних справ Швейцарії.

Про це медійниця повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Наталія Роп. Фото з соцмереж

Роп розповіла, що домовилась про інтерв’ю з урядовцем заздалегідь і мала на нього всього п’ять хвилин.

Під час розмови до них підійшов чоловік, поставив свій телефон, почав записувати інтерв’ю і відволікати журналістку.

“Я це ігнорую і продовжую ставити свої запитання. Тут на якомусь із питань той чоловік, що махав руками й заважав мені ставити запитання, починає кидати мені фрази: “Нє жаднічайтє!” Потім: “Дєвушка, ну пожалуйста, дайтє поставіть адін вапрос”, – написала Роп у фейсбуку.

За словами журналістки, вона пояснила Залмаєву, що інтерв’ю було домовлене, і продовжила розмову з міністром. Проте ведучий “Прямого” й надалі намагався вклинитись у розмову.

“І в якийсь із моментів, коли я не дала цього зробити, сказав: “Тварь”. Ця поведінка спантеличила і мене, і міністра. Не можу уявити, як це б спантеличило міністра, якби він ще міг би перекласти слова ведучого “Прямого”, – уточнила кореспондентка.

Роп поскаржилася на некоректну поведінку Залмаєва організаторам заходу Deciding your tomorrow, який щороку організовує фонд українського бізнесмена Віктора Пінчука під час Всесвітнього економічного форуму. Але ведучий “Прямого” одразу заперечив, що назвав її “твар’ю”.

Після того, як журналістка повідомила, що в неї є запис розмови, Залмаєв сказав, що це було не до неї. А вже згодом, коли Роп пообіцяла зробити ситуацію публічною, намагався перепросити її.

У коментарі ІМІ кореспондентка NV уточнила, що пізніше чоловік перепросив у коментарях під її дописом.

“Я побачив цей допис лише зараз і не встиг навіть відреагувати, як посипалися звинувачення від колег. Я намагався перепросити вас особисто, але ви відмовилися зі мною розмовляти. Я розумію, що це ваш вибір і поважаю його. Дозвольте мені лише коротко зазначити, що попри свою незгоду з усіма подробицями ситуації я глибоко шкодую, що вона сталася, і прошу у вас вибачення. Сподіваюся, що це не стане на заваді нашій праці від імені України в такий чутливий для нашої держави час тут, у Давосі”, – написав він.

Водночас Роп дії Залмаєва вважає перешкоджанням журналістській діяльності, оскільки його втручання щонайменше заважало їй сконцентруватися на роботі і якісно провести розмову з міністром.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, згідно з опитуванням, понад половину українських представниць медійної сфери різною мірою переживали досвід насильства чи дискримінації на роботі з боку колег.

Найчастіше респондентки онлайн-опитування, проведеного в межах дослідження, вказували на психологічне насильство, сексизм та кар’єрну дискримінацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter