Активістка Ірина Федорів заявила, що хтось від її імені звернувся до ДБР зі скаргою на колегу Олександра Саліженка

Дата: 29 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська активістка, співзасновниця і лідерка громадської ініціативи “Голка” Ірина Федорів заявила, що якийсь невідомий від її імені звернувся до Державного бюро розслідувань зі скаргою на колегу, громадського активіста і головного редактора Руху “Чесно” Олександра Саліженка через те, що він нібито ухиляється від військової служби.

Про це повідомила лідерка громадської ініціативи “Голка” Ірина Федорів на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: громадська ініціатива “Голка”

“Отримала листа від Державного бюро розслідувань. Відповіли нібито на моє звернення щодо мого колеги Олександра Саліженка, який нібито ухиляється від військової служби. Хтось підробив мій підпис і використав його для звернення проти колеги з громадського сектору, використавши на додачу мої персональні дані”, – написала Ірина Федорів.

На думку активістки, мета таких дій – вдарити по її репутації та організації, а також спробувати посіяти розкол у громсекторі.

Федорів зазначила, що жодних листів до ДБР не писала.

За її словами, фейкове звернення, яке отримало ДБР, датоване 11 березня. Це сталося тоді, коли організація опублікувала дослідження про діяльність телеграм-мережі, яка топить судову реформу і лідерів тих ГО, що стежать за цими процесами. Зокрема, йдеться про Фундацію DEJURE та Центр протидії корупції.

Активістка скерувала листа до ДБР з вимогою надати копію так званого “її” звернення і інформацію, звідки його надіслали. Крім того, вона вимагатиме розслідувати фальшування листа, підроблення її підпису і використання персональних даних.

Раніше громадська активістка, співзасновниця і лідерка громадської ініціативи “Голка” Ірина Федорів заявила про чергову серію дискредитації проти неї.

Нагадаємо, колишній мер Ірпеня, що на Київщині, очільник партії “Нові обличчя” Володимир Карплюк подав судовий позов про захист честі та гідності проти голови громадської ініціативи “Голка” Ірини Федорів.

ZMINA повідомляла про те, що активістки – журналістка, колишня головна редакторка сайту Руху “Чесно” Ірина Федорів і журналістка та комунікаційниця Маргарита Ситник – оголосили про запуск сайту нової громадської ініціативи “Голка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter